Underholdende, overraskende og lærerige foredrag med Erik Veje Rasmussen

Her på siden er beskrevet 3 forskellige foredrag, men der er også mulighed for at bestille et foredrag som designes og tilrettelægges efter dit specifikke arrangement og gruppe af mennesker.

Processen vil typisk være et møde hvor formål, behov og omstændigheder afdækkes. Udfyld formularen til højre, så kontakter vi dig direkte hurtigst muligt.

Den indre slagmark

Et spændende humoristisk foredrag om ledelse.

Med udgangspunkt i et væld af morsomme og lærerige anekdoter ikke mindst fra sportens verden tager Erik Veje på baggrund af mange års erfaring tilhørerne med ind bag facaden til en forståelse af sport , lederskab og menneskelige beslutningsprocesser. Han præsenterer ved denne lejlighed sin trofaste   psykologiske følgesvend, ”Vagthunden.”

Erik V sætter fokus på den indre slagmark der hvor psyken lægger forhindringer ud som forhindrer god ledelse.  Dygtige ledere falder som fluer pga. egen stolthed, generthed, bias, paradigmer, arrogance eller fordi de rent faktisk ikke gider lede eller af forskellige årsager føler ubehag ved det. De indre løgne kan være svære at få øje på og derfor ender det ofte med at det mest behagelige kommer til at fremstå som det mest formålstjenlige.

Få områder som er så gennemsyret af klicheer, ugennemskuelige årsagssammenhænge og fremfor alt strategisk argumentation som sport . Til gengæld er et topidrætshold en trykkoger hvor det er svært at gemme sig bag habitten og hvor den interne og eksterne konkurrence er en eksplosiv cocktail , som tydeliggør positioner , strategier og fremfor alt virkningerne af det ene eller anden form for ledelse.

Anekdoterne foldes ud, perspektiveres og i dynamisk ping pong med tilhørerne finder vi frem til valide konklusioner og afgrænsninger som rækker langt ud over sportens grænser.

Foredraget varer 1,5 time med fuld knald på pædagogiske og psykologiske overvejelser i rammet ind af sportens ubønhørlige krav om resultater.

Så luk dog røven målmand

Et dynamisk foredrag af Erik Veje Rasmussen om kunst, ledelse og kunsten at lede.

Hvem kender ikke følelsen af en målmand som hele tiden står og brokker sig bag forsvaret. Når så en spiller  har fået nok og skriger til ham: ” så luk dog røven” , er scenen sat til fortolkninger, reaktioner og forskydninger i truppen som gør trænerjobbet dybt fascinerende

Vurderingen og fortolkningen af et håndboldhold i aktion er helt igennem ligeså subjektiv, som når man sammen betragter et abstrakt maleri, hvor den ene ser en fødende kvinde der tygger på en peberfrugt,  mens den anden ser en doven giraf.

Den ene træner ser et hold i ubalance, og føler sig nødsaget til at gribe ind af frygt for at tonen spolerer holdet. Den anden træner, som kigger på præcis det samme, tænker “fedt, der er knald på træningen i dag!” Han ser bestemt ingen anledning til at forstyrre spillerne når det kører så godt.

Elitesportsverdenen er unik og man skal være forsigtig når man drager paralleler til andre arbejdspladser., Samtidig er den imidlertid et resservoir med tusindvis af følelsesmæssige reaktioner i bare én enkel træningstime. Der er rigtigt meget at observere og rigtigt meget at lære.Vi kommer ind på sportsledelse , ledelse generelt og berører den for mange overraskende  forskel der kan være på at være erhvervsleder og så komme hjem og udfylde rollen som far, når ens teenager skriger  “så luk dog røven far”!

Få styr på dig selv

Bogreolerne bugner af litteratur om ledelse. Der er lederuddannelser, efteruddannelser, kurser, og mange forskellige teorier og skoler, men det er som om, at det ikke hjælper – eller i hvert fald ikke hjælper tilstrækkeligt. Ufatteligt mange danskere lider efter eget udsagn dagligt af at være udsat for dårlig ledelse.

De fleste begavede danskere kunne nok skrive en god lille bog om ledelse. Men hvorfor kan det så være så svært?

I det intense foredrag ”få  styr på dig selv” giver Erik Veje sit bud på hvad der skal til for at levere ordentlig ledelse, og i denne sammenhæng kommer han også ind på den spændende parallel til lederskabet der ligger i forældreskabet.

Kunsten, at mærke sig selv, at opdage sig selv, og få et billede af hvor fuld af løgn man er overfor sig selv, er nogle få af de mange psykologiske dele som flettes sammen til en metode til  at drive lederskab eller for den sags skyld forældreskab efter.

Erik Veje benytter en lang række anekdoter fra sit liv i professionel sport, til at sætte scenen så konteksten for de psykologiske emner der diskuteres er klar.

Et sjovt, lærerigt foredrag hvor tilhørerne inviteres til at komme med masser af  input undervejs.